Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă.

Fără condiții, fără judecăți, fără așteptări, fără zgârcenie, jaf, invidie și nedreptate... Iubirea și bucuria vor domni pe pământ.
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareConectareÎnregistrareGalerie

 

  Aspartamul - decepția "dulce"

In jos 
AutorMesaj
ramona
Membru
Membru
ramona


Mesaje : 34
Puncte : 64
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

 Aspartamul - decepția "dulce" Empty
MesajSubiect: Aspartamul - decepția "dulce"    Aspartamul - decepția "dulce" EmptySam Mar 31, 2018 8:59 pm

Aspartamul e un indulcitor artificial care se gaseste in multe alimente pe care le consumam in fiecare zi, inclusiv racoritoare, guma de mestecat, cereale si gemuri.
Chiar daca forurile internationale in domeniul controlului alimentelor l-au aprobat, multi dieteticieni si nutritionisti spun ca acesta este potential periculos.
Multi specialisti sunt de parere ca aspartamul poate cauza dureri de cap si probleme gastrointestinale. 
Altii, cum este cazul Dr. Joseph Mercola din SUA, autor al unei lucrari numite "Deceptia dulce", spun chiar ca aspartamul contribuie la luarea in greutate, putand avea efecte secundare la nivel neurologic, cum ar fi migrenele sau tumorile creierului, din cauza dezechilibrului de dopamina si serotonina.
Marissa Lippert, dietetician si nutritionist din New York, atrage atentia asupra faptului ca cercetarile in domeniu nu au rezultate clare, cu privire la folosirea pe termen lung a aspartamului, avertizand ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a-l consuma.
"Zaharina a fost legata de cancer", spune Lipper. "Indulcitorii artificiali precum aspartamul pot cauza intr-adevar probleme la nivel digestiv (balonare, efect diuretic, diaree etc.). Vorbim despre ceva artificial, procesat chimic".

Ea atrage atentia ca atunci cand pe eticheta unui produs se gaseste mentiunea "nu contine zahar", "fara zahar adaugat" sau "light/dietetic", cel mai probabil contine aspartam sau un alt indulcitor artificial.

De 200 de ori mai dulce ca zaharul

Daca la Coca Cola Diet sau Pepsi Diet nu ne mira acest lucru, exista insa alimente asa-zis sanatoase, cele mai multe fara grasimi sau cu aroma de fructe, care contin aspartam.

In timp ce cei aflati la cura de slabire s-au orientat rapid catre produsele "diet" sau "light" pentru a pierde in greutate, studiile au aratat ca, in realitate, si acestea ingrasa, fiind de dorit sa consumam o cantitate mica de inghetata normala, decat un sortiment cu putine calorii, dar cu indulcitori artificiali.
Pe langa faptul ca ingrasa la fel de mult, poate chiar mai mult decat alimentele ce contin zahar, cele care contin aspartam sau alti indulcitori artificiali maresc pofta de dulce si ne altereaza felul in care receptam gustul de dulce. 
De retinut e faptul ca aspartamul e de 200 de ori mai dulce decat zaharul.
Pana cand nutritionistii, dieteticienii si alti specialisti vor cadea de acord, cu siguranta cea mai sanatoasa alternativa este inlocuirea indulcitorilor artificiali cu surse de dulce naturale, cum ar fi fructele sau mierea.
Papilele gustative vor percepe altfel gustul de dulce, iar nevoia organismului pentru dulce se va diminua, fiind satisfacuta.

Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali). 
Sus In jos
 
Aspartamul - decepția "dulce"
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă. :: Sănătate-
Mergi direct la: