Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă.

Fără condiții, fără judecăți, fără așteptări, fără zgârcenie, jaf, invidie și nedreptate... Iubirea și bucuria vor domni pe pământ.
 
AcasaFAQPortalMembriCautareConectareInregistrareGalerie

Distribuiţi | 
 

  Floriile - obiceiuri

In jos 
AutorMesaj
ramona
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 32
Puncte : 62
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Floriile - obiceiuri   Sam Mar 31, 2018 9:17 pm

În ziua de Florii datina este să se mănânce peşte - fiind dezlegare la peşte. Se spune că astăzi e bine, printre altele, să se culeagă flori de primăvară şi să fie puse alături de salcia sfinţită la biserică.

Salcia sfinţită la biserică se pune la icoana de acasă. În ziua de Florii e bine să umbli încins cu o nuia de salcie de la biserică, să nu te doară şalele. Se mai spune că pomii sădiţi la Florii se prind mai uşor.

În unele zone din Transilvania se crede că mâţişorii salciei aduse de la biserică sunt de aprins şi afumat casa cu ei când e vreme rea. De altfel, mâţisorii din salcia sfinţită de Florii sunt folosiţi în numeroase practici magice: se zice că e bine ca animalele şi copiii să fie atinşi cu ei, pentru a creşte şi a înflori ca mâţişorii! Tot tradiţia populară aminteşte că cine înghite în ziua de Florii trei mâţişori de salcie sfinţită nu va mai suferi de boli de gât în cursul anului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
ramona
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 32
Puncte : 62
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Re: Floriile - obiceiuri   Sam Mar 31, 2018 9:25 pm

În unele zone din Muntenia, nimeni nu se spală pe cap sau nu se rade în ziua de Florii, de frică să nu se înfloare (să nu albească) precum pomii. În unele zone din Banat însă, în ziua de Florii oamenii se spală pe cap cu apă descântata, anume ca să le crească părul.  

Ramurile de salcie, simbol al fertilităţii şi vegetaţiei de primăvară, amintesc de ramurile de finic şi de măslin cu care a fost întâmpinat Iisus în Ierusalim. În tradiţia populară există credinţa că însăşi Maica Domnului a binecuvântat salcia, după ce aceasta s-a transformat într-o punte, ajuntând-o pe Fecioara Maria să treacă apa unui râu. Maica Domnului, vrând să-l vadă pe Hristos răstignit a avut în cale o apă. S-a rugat de toate buruienile să o treacă, dar nici una n-a voit, numai salcia a întins o cracă şi a trecut-o dincolo. Maica Domnului a binecuvântat-o, ca să o ducă la biserică, să o slujească preoţii şi să se încingă oamenii cu ea, ca să nu-i doară mijlocul la seceratul grâului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Alexandru
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 33
Puncte : 56
Reputatie : 5
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Re: Floriile - obiceiuri   Sam Mar 31, 2018 10:25 pm

Săptămâna Mare este ultima săptămână înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos. Începe în Duminica Floriilor și ține până la duminica Paștelui, duminica în care Hristos Învie.
Duminica Floriilor este ziua cînd Iisus Hristos a intrat în Ierusalim.
În Săptămâna Mare creștinii retrăiesc prin post Patimile Mântuitorului, de la trădarea Sa de către Iuda, până la răstignirea pe cruce pe dealul Golgotei, apoi moartea pe cruce și încheiată cu Învierea. După lungul post al Paștelui, creștinii merg la biserică să se spovedească.

_________________
N-am mai schimba nicio vorbă cu cei mai mulți dintre cunoscuții noștri apropiați, dacă i-am auzi cum vorbesc despre noi în absența noastră.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
alyyna
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 37
Puncte : 66
Reputatie : 13
Data de înscriere : 29/03/2018
Varsta : 45
Localizare : Deva

MesajSubiect: Re: Floriile - obiceiuri   Dum Apr 01, 2018 12:47 pm

Fie ca sfânta sărbătoare de astăzi să-ți aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranță și clipe de neuitat alături de cei dragi, cu multe realizări!
La mulți ani!

Astăzi:
Să ai parte de: fericire, ca s-o descoperi în interiorul tău și s-o poți dărui și altora.
Să ai parte de: speranță, ca să poți să crezi în viață și să ai mereu un suflet de copil.
Să ai parte de: dorințe, ca să-ți hrănească trupul, făcând plăcere spiritului.
Să ai parte de: înțelepciune, ca să înțelegi că numai binele există, restul este iluzie.
Să ai parte de: iubire, ca să ai pe cineva pe care să-l/s-o iubești și de care să te simți iubit/ă ca să atingi o stea și să surâzi spre lună, ca să simți că viața este frumoasă doar mergând pe stradă, ca să descoperi că există un soare în interiorul tău, ca să te simți fericit/ă în fiecare dimineață și să simți că iubirea este motivul principal pentru a trăi.
Dar dacă nu ai iubire, să nu lași niciodată să moară în tine dorința de a o întâlni...

_________________
Dragostea e ca o stafie. Multi vorbesc despre ea dar putini o vad intr-adevar.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Floriile - obiceiuri   

Sus In jos
 
Floriile - obiceiuri
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă. :: Religie-
Mergi direct la: