Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă.

Fără condiții, fără judecăți, fără așteptări, fără zgârcenie, jaf, invidie și nedreptate... Iubirea și bucuria vor domni pe pământ.
 
AcasaFAQPortalMembriCautareConectareInregistrareGalerie

Distribuiţi | 
 

  Rețete diverse

In jos 
AutorMesaj
ramona
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 32
Puncte : 62
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Rețete diverse   Sam Mar 31, 2018 9:14 pm

Pizza rapiduleasca

mai aveti ceva mezeluri, o bucatica de branza, nu aveti chef de ele ca atare dar nu sunt nici de aruncat?
aruncati-le intr-o pizza.
cantitatile sunt orientative si depinde de marimea tavii in care organizati pizza cu pricina.
asta e facuta pt. o tava mijlocie, din care se vor infrupta doo-trei persoane flamande.
pt. mai mult de doua-trei portii, mai adaugati la cantitati si aruncati-o in tava mare.

blat:
- 4 oua
- cca. o cana cu faina
- o cana cu lapte

umplutura:
- mezel, branzet, ceapa, legume, ton, masline, ou batut, orice aveti chef sa vedeti in pizza.


bateti ouale, adaugati laptele, si faina de fapt atat cat sa iasa o coca mai groasa decat cea de clatite.
poate va trebuie mai mult de o cana, poate mai putin.

ungeti cu unt sau margarina tava in care urmeaza sa coaceti pizza.
tapetati cu faina.
turnati coca semi-lichida in tava.

presarati coca cu chestiile alese pt. umplutura.

introduceti tava la cuptorasul incalzit in prealabil, la foc potrivit, si tineti-o pana ce marginea pizzei incepe sa se desfaca de margini.

gata.

o scoateti si o papati cu sos de rosii ( pasta de tomate, nitel zahar, cimbru, apa, fierte scurt impreuna ) sau fara, cu mujdei sau fara, cu amandoua sau fara.
eu prefer varianta cu amandoua.

ce? nu ati mai papat pizza cu mujdei? 
nu e ideea mea, asa se serveste pizza in brasov, la pizza hot ( nicio legatura intre pizza hot si pizza hut ): cu amandoua.
e coada la ei...stai si o ora sa se elibereze o masa.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
ramona
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 32
Puncte : 62
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Re: Rețete diverse   Sam Mar 31, 2018 9:14 pm

zacusca.

da, zacusca rapida.
nu ati mai auzit? cand sunt toate pregatite, nu ai nevoie de mai mult de 10-15 minute pt. ea.

eu am facut asa: am luat un borcan de vinete coapte pt. salata de la magazinul romanesc din stuttgart  , un borcan cu ardei copti de la acelasi magazin, si o ceapa din sertarul-camara de sub frigider.
si cu asta s-au terminat legumele mele.

am prajit ceapa, in timp ce se prajea ceapa am taiat marunt ardeii copti ( unul l-am halit in timp ce, asa, de pofta ), i-am aruncat si pe ei in tigaie, in timp ce se caleau ardeii am taiat vinetele si le-am aruncat in blender unde le-am blenduit intro juma' de minut, si apoi le-am aruncat si pe ele in tigaie, laolalta cu ceapa si ardeii caliti.
in loc de rosii am pus pasta de tomate ( eu oricum nu suport in mancare cojile de rosii ), am mai pus niste pasta de ardei dulce de la acelasi magazin mai sus mentionat, am amestecat cu nadejde ( intre noi fie vorba, nici nu a fost greu, dat fiind ca pasta obtinuta era destul de moale ) si am pregatit cuptorul.
am turnat amestecul intr-un vas de jena si l-am bagat ( pe el, pe vas cu amestec ) la cuptor unde l-am lasat cred ca inca vreo alte 15 minute, timp in care io m-am dat pe forum.
si am avut zacusca gata.
nu am pus-o la niciun borcanel, ci intr-un vas de plastic cu capac primit de la bambineasca anul trecut in aprilie.
ma rog, am pus in vasul de plastic ce a mai ramas din zacusca.
e bestiala!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
ramona
Membru
Membru
avatar

Mesaje : 32
Puncte : 62
Reputatie : 4
Data de înscriere : 30/03/2018

MesajSubiect: Re: Rețete diverse   Sam Mar 31, 2018 9:14 pm

ciorba de varza murata.

se ia o bucata de costita afumata cat de mare va doreste pofta, se fierbe.
in timp ce fierbe costita, varza murata se taie subtirel-subtirel.
in cazul in care varza e prea sarata, se pune intr-un alt vas in apa calda si se da un clocot-doua.
se arunca apa, se pune varza alaturi de costita ( sau invers, depinde ce vas preferati voi ).
la sfarsit se pune niste zarzavat de ciorba, nu mult, ca ia din aroma de varza murata. eventual niste pasta de tomate, daca o vreti mai rosie, dar grija la dozaj, ca si aia e acra.
gata.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Rețete diverse   

Sus In jos
 
Rețete diverse
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Comunicarea este cheia pentru a elibera o persoană din propria cușcă. :: Discuții libere-
Mergi direct la: